Genietenvan.nl....    THE WORLD OF ....
M E D I S C H E     O N D E R W E R P E N      

 • Regelmatige terugvallen door o.a. Diabetische Neuropathie
 • Regelmatige terugvallen door o.a. Diabetische Neuropathie

  Index Asperge tegen kanker Overmatig Zweten Medisch 2 Diabetische Neuropathie Klazien In Memoriam Zelf Doen en ALLEEN doen Lipoedeem Lotgenotengedicht BN'ers ervaren hoe heftig het is multiple sclerose te hebben

  welkom


  Hoi allemaal,

  Laatst Bijgewerkt op Juli 2012


  Men heeft hier al een paar medische onderwerpen gelezen, wat door de lezers is ingezonden. Dit keer een globale schets wat ik zelf als persoon doormaak. Ooit erg Sport- en -Actief geweest en een persoon met veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Veel klaargestaan voor anderen en met zorgzame passie.

  Maar doordat ik nu zelf al lange tijd serieuze gezondheidsklachten heb met regelmatige terugvallen, ben ik niet altijd meer in staat om alles voor anderen te doen laat staan achter de pc te kruipen om aan mijn website te werken.

  Ik onthou steeds minder en dat is erg frustrerend. Gelukkig ben ik niet de enige.
  Enkele weten dat ik o.a. Diabetes Melitus type 2 heb, Wie heeft dat niet vandaag de dag, het wordt al vaak volksziekte nr.1 genoemd.
  Men weet ook dat ik last van mijn benen, rug en armen heb, door een noodlottig ongeval die ik jaren geleden gehad heb. Heeft mijn leven ook drastisch doen veranderen en behoorlijk overhoop gehaald.
  Men is ook bekend dat ik o.a. primair lymfoedeem ( aangeboren) heb. 70 - 80 % van de lymfvaten zijn verstopt.
  De afgelopen tijd ben ik dus wr bij drie specialisten geweest.
  Doordat ik de laatste 14 jaar steeds slechter ben gaan lopen en regelmatig mijn controle en gevoel over mijn lichaam kwijt raak en ook nog eens mijn evenwicht verlies en daadwerkelijk OOK regelmatig val met vaak nare gevolgen kon ik er niet langer mee leven. Mijn gewicht speelt daarbij ook wel een rol maar is niet de hoofdoorzaak.
  Komt daarbij nog dat ik al eens een TIA heb gehad en had van de week nog een hevige koortsaanval.

  Ben natuurlijk daarvoor in die jaren bij de huisarts en specialist geweest, maar toen was het in een beginstadium.
  Nu zijn we zover gekomen dat men erachter is, om het een naam te geven. Weer n om aan mijn lijstje toe te voegen met chronische ziektes. Slik al 18 pillen op n dag en daar komen er nu weer 2 bij....... pffffff wordt er echt niet happy van.
  De Neuroloog heeft allerlei testen uitgevoerd bij mij en kwam tot de conclusie dat ik Diabetische Neuropathie heb en in een stadium ben beland waar niets meer aan gedaan kan worden en dat het gevoel in beiden benen (vanaf mijn rug) en voeten en linkerarm voor 95% weg is. Dus dat mijn zenuwen zijn aangetast. Was al bekend met etalagebenen.
  Heb het gevoel dat ik op watten of sponzen loop, of zoals je been wel eens slaapt, ik weet dat ik 'aarde' onder mijn voeten heb, maar voel dat niet. Vooral met boodschappen doen (winkelen) , lopen, staand afwassen, traplopen, fietsen e.a. heb ik moeite en problemen mee. Ik zit dus ook op een stoel de vaat aftewassen.

  De symptomen

  De symptomen van diabetische neuropathie ontwikkelen zich geleidelijk gedurende een aantal jaren, in zeldzame gevallen in dagen of weken. De symptomen variren afhankelijk van welke zenuwen zijn aangedaan. Vaak zijn er verschijnselen aan de voeten, soms aan de bovenbenen, zowel aan de vr als achterkant, zoals bij mij het geval is.
  De symptomen ( ook bij mij) zijn:

  • pijnlijke tintelingen of branderig gevoel;
  • gevoelloosheid;
  • pijn, die vaak s nachts erger wordt;
  • hevige kuit, voet, enkel en spierkrampen; ook in het boven-dijbeen binnenkant.
  • spierverslapping en slinking van spieren.
  Helaas kan er dus voor mij niets meer gedaan worden omdat, ondanks herhaaldelijk 'klagen' bij de huisarts werd het afgedaan met: 'door veel te bewegen en afvallen wordt het wel minder', nou bij mij is dat dus heel anders uitgepakt. Met alle gevolgen van dien en probeer toch wel positief te denken maar het is verdomd niet altijd makkelijk......

  Het allerergste vindt ik dat de specialisten zeggen dat ik met 1 been in het graf sta en dat ik niet lang meer te leven heb, omdat ik in de slechtste fase zit van de D. Neuropathie en al 14 jaar suikerziekte heb ( mogelijk wel langer maar toen is het officieel vastgesteld).
  OOK mede doordat je ook bekent met Hartritmestoornissen en hartfalen en al 2 infarcten hebt gehad.
  De meeste mensen, zegt hij, die overlijden meestal na 15 jaar suikerziekte, sowieso is mijn levensverwachting ruim 30 jaar korter dan een gezond persoon.
  Ben benieuwd of iemand dit kan herkennen en mij handvaten kan geven.

  Inmiddels loop ik zowel met krukken, een rollator, een looprekje in de douche en heb hier al eens eerder geschreven dat er een paar maanden geleden allerlei aanpassingen in de woning zijn gedaan.
  Heb nu sinds kort een geheel aangepaste driewielfiets in bruikleen gekregen maar voel de trappers dus niet en mijn voeten vallen dus constant van de trappers af. Daarvoor heb ik nu aangepaste trappers gekregen waarin mijn voeten instaan en vastzitten met klittenband om mijn (aangepaste) schoenen heen.

  Heb ook een uitgebreid vaatonderzoek gehad bij de vaatchirurg en die heeft vastgesteld dat mijn bloedvaten omhoog verstopt zijn en bloedpropjes en stolsels vertonen. Daar wordt helaas verder niets aan gedaan. Mijn boven bloeddruk meette 220. Voor al deze 'Chronische' Ziektes slik ik zo'n 19 tabletten en een bloedverdunner.
  Over de twee andere vastgestelde ziektes 'kwalen' vind ik het moeilijkste om over te praten.

  Sorry van mijn verhaal en als ik iemand geraakt of gekwetst heb.....

  Groetjes D.M.B.D.


  Index Asperge tegen kanker Overmatig Zweten Medisch 2 Diabetische Neuropathie Klazien In Memoriam Zelf Doen en ALLEEN doen Lipoedeem Lotgenotengedicht BN'ers ervaren hoe heftig het is multiple sclerose te hebben


  Vorige
  |  Overmatig Zweten Overmatig Zweten
  © Made, written and designed by © D M B D
  © 2003-2014 by Genietenvan.nl.... Last Update 14 Januari 2014