Genietenvan.nl....    THE WORLD OF ....
M E D I S C H E     O N D E R W E R P E N      

 • Wanneer Wel of GEEN Visitearts s-nachts of weekend?
 • Waar ligt of begint de grens Wanneer een huisarts van een huisartsenpost
  bijv. 's-nachts/weekend kan en mag komen.

  Index Asperge tegen kanker Overmatig Zweten Medisch 2 Diabetische Neuropathie Klazien In Memoriam Zelf Doen en ALLEEN doen Lipoedeem Lotgenotengedicht BN'ers ervaren hoe heftig het is multiple sclerose te hebben

  welkom


  Hoi allemaal,
  Ik krijg sinds het bestaan van Genietenvan en de weblogs die ik heb, regelmatig bijzondere leuke en ontroerende mails toegestuurd die dus niet allemaal voor plaatsing zijn bestemd. Vele schrijven ' ben blij dat ik jullie site heb gevonden en veel dingen herken uit het dagelijkse leven.'   Er is dus ook wel voor iedereen wat te vinden dat men leuk vind.

  'Ook jullie discussies, gedichten, stellingen en pols spreken mij best wel aan.'   Een van de lezers schreef:
  'Ik zou ook graag een discussie op gang willen zetten, het is iets waar ik onlangs tegen aan liep als het om visites rijden gaat van huisartsen. Als je echt te ziek bent om ZELF 's-nachts of in het weekend naar een (huis)arts te gaan en ben benieuwd hoe jullie lezers/essen er over denk(en)t.'
   Hoewel er natuurlijk regelmatig aandacht in de media wordt besteed blijft het een moeilijk onderwerp want iedereen heeft een eigen mening.  Flower

  Stelling:  Waar ligt of begint de grens Wanneer een huisarts van een huisartsenpost bijv. 's-nachts/weekend kan en mag komen.

  Voor een ieder persoon zal de mening wel elke keer anders zijn maar WAT KAN WEL en WAT KAN ECHT NIET.
  De jongere en dames bladen en de media zoals Radio, Tv en Internet besteden  er wel eens aandacht aan, maar ben ook benieuwd naar eerlijke directe reacties.

  De Briefschrijver verteld het volgende:
  In Globale lijnen luidt mijn verhaal als volgt:

   Op 19 juli 2005 kreeg ik een ontsteking aan mijn geslacht, ben toen eerst bij mijn vriendin haar huisarts op 21 juli geweest, moest urine brengen ter controlle. Dokter dacht eerst aan Prostaatkanker of een liesbreuk. Kon niet erg goed zien in de urine wat voor ontsteking ik zou hebben Maakte me daar natuurlijk druk over. Achteraf is het hopelijk niet waar, heb geen inwendige onderzoeken gehad.

  Op 22 juli werd ik door de dokter s'morgens met spoed gebeld of ik toch opnieuw bij hem urine kwam brengen, want hij vertrouwde het niet. Dat deed ik dus met het gevolg dat hij in mijn urine nu duidelijk bloed zag en een bacterie, en nierstenen en blaasontsteking vast stelde, kreeg in eerste instantie medicijnen (Amoxicilline/Clavulaanzuur 500/125 mg) maar bleken pure penicelline te zijn, daar ben ik allergisch voor en mocht ik van mijn eigen apotheek niet slikken. (die had ik dus vanaf huis vriendin gebeld)

  Toen werd dringend aangeraden mijn eigen huisarts te benaderen omdat die mij beter kent en kreeg van hem andere medicijnen, (Erythromycine die ik normaal ook slik bij tandvleesontstekingen) daar werd ik op dat moment nog zieker van en de pijn werd erger. Moest toen van mijn vriendin haar dokter snel naar mijn eigen huisarts omdat hij zelf op vakantie ging en mij niet verder kon helpen, ben toen die 22e juli s avonds naar mijn huis gegaan.

  Tot overmaat van ramp belde mijn eigen huisarts voor die dag erna (vrijdag 23 juli) ook af omdat die naar spoedgeval moest. Heel vervelend dus. Ik werd vrijdagavond alsmaar zieker en kreeg koorts en plaste puur bloed en de pijn was ondraaglijker, leken wel scheermesjes. Ik heb o.a. slaapapneu en de vermoeidheid speelde me behoorlijk parten. Ik kon echt niet meer van de pijn. Het was 23:30 uur en belde de eerste hulp van het ziekenhuis maar daar kan je niet zomaar meer heen, je moet eerst de huisartsenpost bellen, op die avond was dat bij het Kennemergasthuis locatie DEO te Haarlem.

  Dat heb ik gedaan en doordat ik ook koorts (bijna 39.6) had moest ik het blijven temperaturen omdat men dacht aan mogelijke nierbekkenontsteking. De dokter (exacte naam verstond ik niet goed) vond het niet een levensgevaarlijke situatie dus moest ik in eerste instantie zelf zien te komen, het was inmiddels half 1 s'nachts geworden, aangezien ik om de 10 minuten naar de wc moest en veel te moe was, was ik echt niet in staat om te komen, dus zei hij 'dan bel je de buren of een vriend of familielid' Ik zei 'dat doe je niet midden in de nacht en heb geen familie' en mijn vriend woont in Amsterdam' 'dan bel je maar een taxi', zei hij.

  Ik werd dus niet serieus genomen en hing maar op. Ik taxi gebeld en schrok wat ik moest betalen. Ik de huisartsenpost weer gebeld en uitgelegd dat ik echt de taxi niet kan betalen, dan kom je maar met de fiets of zo, Nou die heb ik niet en dat was allemaal smoesjes vond hij, althans zo kwam het bij hem over denk ik. Ik denk dan ga je zo met mensen om die verrekken van de pijn !

  Na lang over en weer gepraat bood hij uiteindelijk aan om toch maar te komen maar wilde ook dan thuis even ernstig met me praten......Het werd na 2 uur s'nachts dat hij nog kwam samen met een ambulancechauffeur. Om lang verhaal kort te maken.. Hij stelde een lagere koorts,(via het oor 37.7) vast dan ik anaal had gemeten, nierstenen en behoorlijke blaasontsteking en kreeg weer andere medicijnen (Co-Trimoxazol 120/480/960 PCH).

  Toen kreeg ik daarna een behoorlijke waterval over me heen van heb ik jou daar. Ik moest beseffen dat er in mijn plaats WEL een in levensgevaar zijnde patient had kunnen zitten waar die heen had gemoeten, ik zei nog van mij was geen levensgevaar en liet aan hem de keus om toch te willen komen. Hij zei: 'Weet je wel wat het kost om hier als visitearts heen te komen en dan ook nog midden in de nacht van vrijdag op zaterdagnacht..........'

  Als er een andere arts zou geweest zijn, zou die mij harder aangepakt hebben, zei hij. Ik begon behoorlijk te huilen en over mijn toeren te raken en hij zei dat ik in het vervolg zelf een oplossing moest zoeken om te komen en dat het geen excuus is om te zeggen dat je geen geld hebt voor de taxi, want geld mag juist dan geen rol spelen als je naar een dokter moet.

  Ik vertelde hem nog dat ik in mijn 45 jarig bestaan op deze aarde nog nooit een beroep heb gedaan op een arts die s'avonds, s'nachts of in het weekend hoefde te komen. Laat staan dat ik wist wat het was dat ik ineens puur bloed plaste, Ik raakte in paniek en wist geen eens dat een man bijv. een blaasonsteking kon krijgen, het bloed plassen kwam denk ik van de nierste(e)nen. Maar al met al ik zou zo'n dokter niet als mijn eigen huisarts willen hebben. (Hij heeft zijn praktijk oorspronkelijk in Amsterdam)

  Ik bood me excuses aan en vraag me eigenlijk af waarom, ben ik nu echt fout ??

  Een uur later werden trouwens de medicijnen gebracht door een taxi. Inmiddels gaat het sinds 1,5 week wat aan de betere hand en helpen de medicijnen goed.

  Ik wilde graag mijn verhaal kwijt want het zit me erg hoog want stel je voor dat het wel veel erger geweest zou zijn ?? En is het echt zo dat je vandaag de dag in noodsituaties geen dokter als visitearts kan krijgen?? Hopenlijk krijg ik hier een reactie op want ben radeloos en nog steeds erg verdrietig....., ook al zal men het moeilijk vinden om hier op te antwoorden. Heb wel een soortgelijke brief naar het ziekenfonds gestuurd maar heb nog steeds geen antwoord gehad.

  Reageer

 • Mocht dit verhaal herkenbaar zijn dan kan je een mail sturen! ? Natuurlijk kunnen dit ideen en voorstellen zijn. Maar geen scheld brieven aub. Gebruik hiervoor het algemene uitgebreide Algemene Reactie Formulier. Klik dan op deze button...De reacties zullen hier op deze Pagina worden vermeld !
   


 • In afwachting groetjes van Dreamlover.

  Er zijn al 2 reacties binnen en die kan je
  HIER
    lezen !

  Flower

  Written with a pen.

  Sealed with a kiss.
  If you are my friend,
  Please answer this:

  Are we friends
  Or are we not?
  You told me once

  But I forgot.

  So tell me now
  And tell me true
  So I can say....
  I'm here for you.
  Of all the friends
  I've ever met,
  You're the one
  I won't forget.
  And if I die
  Before you do,
  I'll go to heaven
  And wait for you.
  I'll give the angels
  Back their wings
  And risk the loss
  Of everything,
  just to prove my friendship is true
  have a friend like you!  The Mirror Man


  Terug naar boven
  Klik hier om terug te gaan naar de hoofd pagina.
  Index Asperge tegen kanker Overmatig Zweten Medisch 2 Diabetische Neuropathie Klazien In Memoriam Zelf Doen en ALLEEN doen Lipoedeem Lotgenotengedicht BN'ers ervaren hoe heftig het is multiple sclerose te hebben


  Vorige
  |  Overmatig Zweten Overmatig Zweten
  © Made, written and designed by © D M B D
  © 2003-2017 by Genietenvan.nl.... Last Update 14 Januari 2014